Google My Business

Google My Business

Google My Business -palvelun avulla voit hallita verkkosivustosi näkyvyyttä brändi- ja paikallisissa hauissa. On helppoa lisätä sivustosi uskottavuutta, tehostaa hakukoneoptimointia ja lisätä potentiaalisia käyttäjiä ottamalla GMB:n käyttöön yrityksessäsi.

Mikä on Google My Business?

Google My Business on ilmainen työkalu, jonka avulla yritykset voivat hallita verkkoläsnäoloaan Googlessa, kuten haussa ja kartoissa. Google My Business -palvelun avulla yritykset voivat luoda ja päivittää yritysprofiilinsa, julkaista päivityksiä ja valokuvia, vastata arvosteluihin, seurata analytiikkaa ja paljon muuta.

Asiakkaiden on helpompi löytää yritykset verkosta Google My Business -palvelun avulla. Se auttaa yrityksiä erottumaan paikallisissa hakutuloksissa tarjoamalla tarkat tiedot yrityksestä, kuten aukioloajat, yhteystiedot, tarjotut palvelut, asiakasarviot jne. Näin asiakkaat löytävät tarvitsemansa tiedot nopeasti ennen päätöstä käyvätkö he yrityksen tiloissa tais sivustolla.

Aloitteleville yrityksille tai yrityksille, joilla ei vielä ole verkkosivustoa, Google My Business tarjoaa helpon tavan aloittaa verkkoläsnäolo. Se tarjoaa myös pienille yrityksille, joilla ei ole verkkosivuja, tilaisuuden löytyä paikallisista hakutuloksista sellaisten suurempien kilpailijoiden rinnalla, joilla on verkkosivut.

Sen lisäksi, että Google My Business tarjoaa näkyvyyttä paikallisissa hakutuloksissa ja auttaa asiakkaita löytämään nopeasti ja helposti yrityksestä olennaisia tietoja, se tarjoaa myös tietoa siitä, miten asiakkaat ovat vuorovaikutuksessa yrityksen profiilin kanssa Googlessa. Se näyttää esimerkiksi, kuinka moni katsoi profiiliasi tai siirtyi profiilisivultasi verkkosivustollesi tai soitti yrityksellesi suoraan Google Mapsin tai Google-hakupalvelun listauksesta. Nämä tiedot voivat auttaa sinua ymmärtämään, mitkä markkinointitoimenpiteet ovat tehokkaimpia liikennettä ja konversioita lisääviä.

Kaiken kaikkiaan Google My Business -tilin perustaminen on tärkeää kaikille pienyrityksille, jotka haluavat löytyä tehokkaasti verkossa. Se auttaa asiakkaita löytämään relevantit tiedot nopeasti ja antaa samalla arvokasta tietoa siitä, miten he ovat vuorovaikutuksessa brändisi kanssa Googlen alustoilla, kuten haku- ja karttapalveluissa.

Google My Businessin käytön edut

1. Näkyvyyden lisääminen: Voit lisätä yrityksesi näkyvyyttä paikallisissa hakutuloksissa Google My Business -palvelun vahvistetulla listalla. Tämä tarkoittaa, että potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut helpommin, kun he etsivät Googlesta asiaan liittyviä avainsanoja tai lauseita. Voit myös lisätä kuvia ja videoita, jotta ihmiset pääsevät tutustumaan tuotteisiisi tai palveluihisi.

2. Yhteys asiakkaisiin: Voit käyttää Google My Businessin viestitoimintoa vastataksesi nopeasti asiakkaiden kyselyihin tai kysymyksiin, jotka koskevat aukioloaikoja tai tarjottuja palveluita. Tämä auttaa luomaan paremman asiakaskokemuksen, koska asiakkaat saavat tarvitsemansa tiedot nopeasti ilman, että heidän tarvitsee soittaa tai lähettää sähköpostia.

3. Saat tietoa suorituskyvystäsi: Google My Business -palvelun dashboard tarjoaa arvokasta tietoa siitä, miten ihmiset löytävät yrityksesi ja ovat vuorovaikutuksessa sen kanssa verkossa, kuten verkkosivuston klikkaukset, puhelinsoitot mobiililaitteista, reittiohjeet, arvostelut jne. Nämä tiedot auttavat sinua ymmärtämään, mikä toimii hyvin, jotta voit tehdä tietoon perustuvia päätöksiä siitä, miten suorituskykyä voidaan parantaa jatkossa.

4. Parantaa paikallisia SEO-sijoituksia: Tämä on yksi tärkeimmistä tekijöistä, jotka vaikuttavat paikalliseen hakukoneoptimointiin varsinkin toimialoilla, kuten majoitus- ja ravitsemisalalla tai vähittäiskaupassa, joissa sijainnilla on suurin merkitys. Täydellinen profiili, jossa on tarkat tiedot, auttaa varmistamaan, että potentiaaliset asiakkaat löytävät sinut, kun he etsivät asiaankuuluvia termejä omalla alueellaan.

Google My Business -profiilin määrittäminen

Tiedät jo, että GMB:n pitäisi olla käytössäsi. Google my business tilin luonti

1. Mene Google My Business -sivustolle ja valitse ”Aloita”. Tämän jälkeen sinua pyydetään syöttämään yrityksesi nimi, osoite, puhelinnumero, verkkosivuston URL-osoite (tarvittaessa), aukioloajat (tarvittaessa), luokka (esim. ravintola tai vähittäiskauppa) ja muita tärkeitä tietoja yrityksestäsi.

2. Kun olet syöttänyt kaikki tarvittavat tiedot yrityksestäsi, napsauta ”Jatka”. Tämän jälkeen sinua pyydetään vahvistamaan tilisi joko antamalla postitse postikortilla lähetetty koodi tai vahvistamalla se puhelimitse Google My Businessin asiakaspalvelun edustajan kanssa.

3. Kun varmennus on valmis, voit alkaa lisätä lisätietoja yrityksestäsi, kuten kuvia tarjotuista tuotteista/palveluista tai sisä- ja ulkokuvia itse paikasta, kuvauksia siitä, mikä tekee yrityksestä ainutlaatuisen, linkkejä sosiaalisen median tileihin, asiakkaiden arvosteluja, ruokalistoja jne. Tämä auttaa potentiaalisia asiakkaita ymmärtämään paremmin, mitä tarjoat, ennen kuin he käyvät henkilökohtaisesti tai ottavat sinuun suoraan yhteyttä saadakseen lisätietoja.

4. Kun profiilisivusi taustatiedot kaikki on asetettu oikein, on aika varmistaa, että profiili myös näyttää hyvältä! Lisää kuvia, jotka esittelevät yrityksesi parhaita puolia – esimerkiksi ravintoloiden tuotekuvia tai vähittäiskauppojen julkisivukuvia – ja käytä kuvauksissa avainsanoja, jotka kuvastavat tarkasti tarjottujen tuotteiden/palvelujen tyyppiä, jotta ihmiset löytävät ne nopeasti, kun he etsivät verkosta jotakin tiettyä tarpeisiinsa liittyvää.

5 . Lopuksi, älä unohda tarkistaa Insights kohtaa, joka tarjoaa hyödyllistä analytiikkaa siitä, miten ihmiset ovat vuorovaikutuksessa listaus, kuten näkymät, klikkaukset, haut, suunta pyynnöt, puhelut listalle.

Google My Business -luettelon optimointi

Google My Business -listauksen optimointi on tärkeä askel, joka auttaa yritystäsi menestymään verkossa. Oikeanlaisella optimoinnilla voit parantaa näkyvyyttäsi Googlessa ja houkutella enemmän asiakkaita verkkosivustollesi tai fyysiseen sijaintiisi. Seuraavassa on muutamia vinkkejä Google My Business -listauksen optimointiin:

1. Varmista, että kaikki yritystäsi koskevat tiedot ovat oikeita ja ajantasaisia. Tämä sisältää yhteystiedot, kuten osoitteen, puhelinnumeron ja verkkosivuston URL-osoitteen, sekä aukioloajat, tarjotut palvelut, hyväksytyt maksutavat ja kaikki muut yrityksenne kannalta olennaiset tiedot.

2. Lisää valokuvia, jotka tuovat esiin yrityksesi parhaat puolet. Kuvien tulisi olla laadukkaita ja tuoda esiin se, mikä tekee sinusta ainutlaatuisen verrattuna alueen muihin yrityksiin. Harkitse kuvien lisäämistä tarjoamistasi tuotteista tai palveluista, työntekijöistä töissä tai jopa virtuaalikierroksella tiloissa, jos se on mahdollista.

3. Kannusta asiakkaita jättämään arvosteluja Google My Business -palveluun, jotta potentiaaliset asiakkaat voivat saada käsityksen siitä, millaista on asioida kanssasi ennen kuin he käyvät tai tekevät ostoksen. Arvostelut auttavat rakentamaan luottamusta potentiaalisten asiakkaiden kanssa, jotka eivät ehkä tunne sinua vielä, mutta harkitsevat liiketoimintaa kanssasi sen perusteella, mitä muut ovat kertoneet kokemuksistaan kanssasi.

4. Käytä avainsanoja, jotka kuvaavat tarjoamiesi tuotteiden tai palveluiden tyyppiä, jotta voit optimoida paikallisen haun tulokset, kun ihmiset etsivät sinun kaltaisiasi yrityksiä alueellaan. Voit myös käyttää erityisiä maantieteellisiä termejä, kuten kaupungin nimeä tai postinumeroa, jotta voit rajata paikallishakujen tuloksia entisestään maantieteellisen sijaintisi mukaan.

5 . Hyödynnä Google Posts -palvelua säännöllisesti jakamalla päivityksiä uusista tuotteista/palveluista, erikoistarjouksista/alennuksista, jotka ovat saatavilla vain Google My Business -luetteloiden kautta, tapahtumista, jotka tapahtuvat myymälän sijaintipaikassa tai sen läheisyydessä (jos mahdollista) jne. Nämä viestit näkyvät suoraan käyttäjien hakutulossivuilla, kun he etsivät sinun kaltaisiasi yrityksiä alueellaan, joten on tärkeää pitää ne säännöllisesti ajan tasalla, jotta potentiaaliset asiakkaat eivät jää paitsi mistään tärkeästä yritykseesi liittyvästä!

Google My Business -listauksen optimointi on erinomainen tapa varmistaa, että useammat ihmiset saavat tietää yrityksestäsi verkossa ja voivat hyödyntää sen tarjoamia etuja! Noudattamalla näitä vinkkejä ja varmistamalla, että kaikki asiaankuuluvat tiedot ovat ajan tasalla ja tarkkoja, sekä hyödyntämällä ominaisuuksia, kuten avainsanojen optimointia ja julkaisujen säännöllistä käyttöä, voit maksimoida vaikutuksen, joka GMB:ssä läsnäololla on lisätä liikennettä sekä fyysisiin toimipisteisiin (tarvittaessa) että kyseisiin yrityksiin liittyville verkkosivustoille!

Google My Business -profiilin vaikutuksen mittaaminen

Ensimmäinen askel GMB-profiilin vaikutuksen mittaamisessa on sen näkyvyyden seuraaminen hakukoneiden tulossivuilla (SERP). Voit käyttää työkaluja, kuten Google analytics tai Dashboa, seurataksesi, missä profiilisi näkyy SERP:ssä. Näin saat käsityksen siitä, kuinka monet ihmiset näkevät sen, kun he etsivät sitä asiaankuuluvilla avainsanoilla. Jos ihmiset klikkaavat itse listalle, mutta eivät ryhdy mihinkään toimiin, kun he saapuvat sivullesi, listasi sisällössä tai suunnittelussa voi olla jotain vikaa.

Sinun tulisi myös seurata, kuinka monta liidiä ja konversiota tulee GMB-luetteloista. Jos ihmiset löytävät tiensä verkkosivustollesi GMB-listalta, varmista, että seuraat, mitkä listat tuottavat liidejä ja myyntiä, jotta voit keskittää enemmän panostuksia näiden profiilien optimointiin. Seuraa lisäksi GMB-profiileihin jätettyjä asiakkaiden arvosteluja; positiiviset arvostelut lisäävät potentiaalisten asiakkaiden luottamusta ja lisäävät liikennettä verkkosivustollesi tai myymälääsi.

Mittaa lopuksi GMB-profiileihin linkitettyjen sosiaalisen median alustojen sitoutumista mittaavia mittareita, kuten tykkäyksiä, jakoja, kommentteja jne.; nämä mittarit antavat sinulle viitteitä siitä, miten hyvin näiden kanavien kautta lähetetty sisältö on otettu vastaan käyttäjien keskuudessa. Seuraamalla näitä mittareita ajan mittaan saat paremman käsityksen siitä, minkälainen sisältö vastaa parhaiten asiakkaiden toiveita, jotta voit räätälöidä tulevat viestit sen mukaan.

Google My Business -profiilin vaikutuksen mittaaminen vaatii johdonmukaista seurantaa ajan mittaan, mutta sen avulla voidaan saada arvokasta tietoa siitä, miten tehokkaasti se edistää yritysten verkkoliikennettä ja konversioita.Google my business -palvelun avulla voit hallita verkkosivustosi näkyvyyttä brändi- ja paikallisissa hauissa.