Google-mainonta

Google mainonta antaa nopeasti Goolen potentiaalin yrityksesi kasvun edistämiseksi. Eli paranna näkyvyyttä, tavoita ihanteelliset asiakkaasi ja optimoi markkinointia Google ADS:in avulla

Mitä Google-mainonta on?

Google ADS on Googlen kehittämä verkkomainonta-alusta. Sen avulla verkkokaupat pääsevät mainostamaan tuotteitaan tai palveluitaan kohdistettujen mainosten avulla Googlen hakutuloksissa. Lisäksi Google mainonnan sateenvarjon alle voidaan laskea esimerkiksi hakukoneoptimointi ja Google My business optimointi.

Lisäksi Googlen edistyneet algoritmit määrittävät mainosten sijoittelun, ja sen seurantatyökalut tarjoavat reaaliaikaisia mittareita tehokkuuden arviointiin. Lyhyesti sanottuna Google mainonta tarjoaa yrityksille tehokkaan tavan tavoittaa kohdeyleisönsä.

Google-mainonta hinta, eli mitä se maksaa?


Google-mainonnan hinta voi vaikuttaa mystiseltä, mutta se on itse asiassa varsin läpinäkyvää. Se riippuu useista tekijöistä, ja sinä voit vaikuttaa niihin.

Kukaan ei pakota sinua tuhlaamaan rahaa. Voit asettaa päivittäisen tai kuukausittaisen budjetin ja hallita kulujasi itse. Google käyttää hintatarjousjärjestelmää, jossa kilpailet muiden mainostajien kanssa mainoksesi sijoittelusta. Hintaa määrittää avainsanojen osuvuus, mainoksen laatu ja hintatarjouksesi.

Kustannukset koostuvat:

  • Mainosbudjetista: Tämä voi olla muutamasta sadasta eurosta jopa miljooniin kuukausitasolla. Se riippuu tavoitteistasi ja kampanjan koosta.
  • Mahdollisesta ylläpidosta: Jos et itse halua hoitaa Google-mainontaa, voit käyttää asiantuntijaa. Meillä ADS:illä ylläpidon hinta on yleensä 300€ – 4000€/kk, ja se riippuu kampanjan tavoitteista, budjetista ja kompleksisuudesta.

Miten hinta muodostuu?

Google käyttää huutokauppamallia, jossa veloitetaan sinulta vain, kun joku klikkaa mainostasi (cpc) tai kun se näytetään (cpm). Todellista hintaa vaikuttaa markkinoiden kysyntä ja kilpailu. Sama avainsana voi olla kalliimpi toisella toimialalla kuin toisella.

Muista mitata ja säätää!

Seuraa kampanjan tuloksia tarkasti ja säätä budjettiasi ja strategiaasi tarvittaessa. Näin varmistat, että investointinsa tuo sinulle parhaan mahdollisen hyödyn.

Muistathan:

  • Google-mainonnan hinta on dynaaminen ja se voi vaihdella.
  • Sinä olet puikoissa budjetissasi ja voit hallita kulujasi.
  • On tärkeää mitata kampanjan tuloksia ja tehdä tarvittavia muutoksia.

Google-mainonta voi olla erittäin tehokas tapa saavuttaa uusia asiakkaita ja kasvattaa liiketoimintaasi. Oikea strategia ja huolellinen budjetointi ovat avainasemassa onnistuneelle kampanjalle.

Miten Google-mainokset toimivat?

Oletko joskus ihmetellyt, miten Google-mainokset löytävät tiensä juuri sinun silmiesi eteen? Se ei ole pelkkää sattumaa. Google Ads, aiemmin tunnettu nimellä Google AdWords, on monimutkainen ja tehokas järjestelmä, joka auttaa yrityksiä tavoittamaan potentiaalisia asiakkaita.

Mutta miten se oikein toimii?

Avainsanoihin perustuva mainonta

Yritykset pyrkivät näyttämään mainoksensa, kun ihmiset etsivät aktiivisesti heidän tarjoamiaan tuotteita tai palveluita. Esimerkiksi jos haet ”lenkkareita”, saatat nähdä mainoksia kenkäliikkeistä, jotka ovat tehneet tarjouksen ”lenkkarit”-avainsanaa varten.

Huutokauppa ja tarjouskilpailu

Mainostajat kilpailevat keskenään hintatarjouksilla. Google päättää, kenen mainoksia näytetään ja missä järjestyksessä, ottaen huomioon sekä hintatarjoukset että mainosten laadun.

Mainoksen laatu

Lyhyesti sanottuna Google palkitsee mainoksia, jotka ovat hyvin kohdistettuja ja laadukkaita. Näin ollen, vaikka kilpailijasi tarjoaisivat korkeamman hintatarjouksen kuin sinä, saatat silti voittaa paremman sijainnin, jos mainoksesi ovat laadukkaampia.

Pay-Per-Click (PPC)

Mainostajat maksavat vain, kun joku klikkaa heidän mainostaan. Tämä on kustannustehokas malli, sillä yritykset maksavat konkreettisesta vuorovaikutuksesta pelkän näkyvyyden sijaan.

Mainosmuodot ja alustat

Mainoksia voidaan näyttää eri muodoissa, kuten teksteinä, kuvina ja videoina, ja ne voivat näkyä eri Google-ominaisuuksissa, kuten hakutuloksissa, YouTubessa ja muilla verkkosivustoilla.

Kohdistus ja Analytics

 Google Ads tarjoaa tehokkaita työkaluja kohderyhmien määrittelemiseen ja analytiikan seurantaan. Voit kohdistaa mainoksia esimerkiksi sijainnin, kiinnostuksen kohteiden ja ikäryhmän perusteella. Analytiikan avulla voit seurata mainosten suorituskykyä ja optimoida kampanjoita.


Google-mainonta: Yrityksen menestyksen avain?

Google-mainonta voi olla erinomainen työkalu yritykselle, joka haluaa kasvaa ja saavuttaa uusia asiakkaita. Mutta miten voit hyödyntää sen parhaalla mahdollisella tavalla? Tässä on muutamia avainkohtia:

Google Adsin tehokkuus

  • Kohdistaminen ja kattavuus: Google-mainonnan avulla voit tavoittaa ihmisiä, jotka etsivät aktiivisesti juuri sinun tarjoamiasi tuotteita ja palveluita. Se on kuin mainostaisit suoraan potentiaalisille asiakkaille!
  • Monipuolisuus: Voit käyttää erilaisia mainosmuotoja, kuten tekstimainoksia, kuvia ja videoita. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden löytää paras tapa tavoittaa kohderyhmäsi.

Katso yksityiskohdat ➜

Google Adsin rooli liiketoiminnan kasvussa

  • Uusien asiakkaiden hankinta: Google-mainonnan avulla voit löytää uusia asiakkaita paikallisesti ja maailmanlaajuisesti. Se on tehokas työkalu yrityksille, jotka haluavat laajentaa toimintaansa.
  • Markkinointimaailmoiden yhdistäminen: Google-mainontaa voi käyttää useisiin eri markkinointimaailmoihin, kuten bränditietoisuuden lisäämiseen, verkkosivuston liikenteen ohjaamiseen, liidien keräämiseen ja myynnin edistämiseen.

Katso yksityiskohdat ➜

Google Ads -optimointi

  • Säännöllinen valvonta ja säätö: Google-mainonta on dynaaminen järjestelmä. Avainsanojen valinta, mainostekstien muotoilu ja aloitussivujen optimointi ovat jatkuvia prosesseja, joilla parannetaan kampanjan tehokkuutta.
  • Automaattiset hintatarjousstrategiat: Google-mainontaa voi automatisoida hyödyntämällä älykkäitä ominaisuuksia, jotka optimoivat hintatarjouksia ja parantavat kampanjan tuloksia.

Katso yksityiskohdat ➜

Edistyneet Google-mainontastrategiat

Google Ads on tehokas työkalu yrityksille, jotka haluavat kasvattaa digitaalista jalanjälkeään. Perusavainsanojen lisäksi on olemassa useita kehittyneitä strategioita, jotka voivat tehostaa kampanjoita ja parantaa tuloksia entisestään.

Tutustutaanpa joihinkin näistä edistyneistä strategioista:

Uudelleenmarkkinointi

Uudelleenmarkkinointi on tehokas tapa tavoittaa uudelleen ne, jotka ovat jo olleet vuorovaikutuksessa brändisi kanssa. Esimerkiksi jos joku on käynyt verkkosivustollasi, mutta ei tehnyt ostoa, voit näyttää heille mainoksia uudelleen myöhemmin muistuttaakseen yrityksestäsi. Tämä voi auttaa sinua houkuttelemaan takaisin päättämättömiä asiakkaita tai mainostamaan erikoistarjouksia lämpimälle yleisölle.

Google Ads-skriptit

Skriptit auttavat automatisoimaan toistuvia tehtäviä ja luomaan kehittyneempiä strategioita. Voit esimerkiksi käyttää komentosarjoja säätääksesi hintatarjouksia automaattisesti tai keskeyttääksesi heikosti toimivat mainokset. Skriptit vaativat hieman koodaustaitoa, mutta verkossa on saatavilla lukuisia ilmaisia skriptejä, joita voit muokata tarpeidesi mukaan.

Ostoaikeissa olevat yleisöt

  • Custom Affinity: Tämän avulla voit kohdistaa yksittäisiin henkilöihin heidän pitkäaikaisten kiinnostuksen kohteidensa perusteella. Esimerkiksi voit tavoittaa ihmisiä, jotka ovat kiinnostuneita kuntoilusta tai matkustamisesta.
  • Custom Intent: Tämä strategiat kohdistaa käyttäjiä heidän viimeaikaisen hakutoimintansa perusteella. Esimerkiksi jos joku on hakenut ”lenkkareita”, voit näyttää heille mainoksia kenkäliikkeistä.

Tarkennetut hintatarjousstrategiat

Google tarjoaa tehokkaita työkaluja hintatarjousten optimointiin. Strategiat, kuten Tavoiteltu mainostuotto (Return on Ad spend) ja Target CPA (Cust Per Acquisition), automatisoivat hintatarjoukset tiettyjen tuotto- ja hankintatavoitteiden perusteella. Tämä voi auttaa sinua saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset mainosbudjetillasi.

Mainoslaajennukset

Mainoslaajennukset tarjoavat lisätietoa mainoksestasi, mikä tekee siitä houkuttelevamman ja näkyvämmän. Voit käyttää esimerkiksi soittopainikkeita, sijaintitietoja, linkkejä verkkosivustosi tiettyihin osiin ja paljon muuta.

Strukturoidut katkelmalaajennukset

Nämä laajennukset auttavat sinua kuvaamaan tietyn tuotteen tai tuote- tai palveluvalikoiman ominaisuuksia. Ne antavat lisää kontekstia yrityksesi tuotteista ja tekevät mainoksestasi osuvamman mahdollisille asiakkaille.

Dynaamiset hakumainokset

Dynaamiset hakumainokset (DSA) ovat tehokas ratkaisu yrityksille, joilla on laaja verkkosivusto. Google käyttää verkkosivustosi sisältöä mainosten kohdistamiseen ja mainoksen sisällön täyttämiseen puolestasi. DSA voi auttaa sinua löytämään menetetyt mahdollisuudet, joita tavalliset avainsanapohjaiset kampanjasi eivät hyödynnä.

Aloitussivun optimointi

Vaikka aloitussivusi eivät teknisesti kuulu Google Adsiin, niiden vaikutusta kampanjan tehokkuuteen ei voi yliarvioida. Varmista, että aloitussivusi ovat linjassa mainostekstisi kanssa, ovat mobiilioptimoituja, latautuvat nopeasti ja tarjoavat selkeän toimintakehotuksen.

Google-mainonnan menestyksen mittaaminen ja analysointi

Google-mainonta voi olla tehokas työkalu, mutta menestyksen avain on tehokkaan mittaamisen ja analyysin hyödyntäminen. Näin voit varmistaa, että kampanjat tuottavat tuloksia ja pysyt ajan tasalla muutoksista.

Ensimmäiset askeleet:

  • Määrittele tavoitteesi: Mikä on sinulle tärkeää? Onko se myynnin kasvattaminen, uusien asiakkaiden hankkiminen, tai ehkä verkkosivuston liikenteen lisääminen?
  • Määritä konversioseurannan: Tämä työkalu tallentaa, kun käyttäjä vuorovaikuttaa mainoksesi kanssa ja suorittaa toivotun toiminnon, kuten oston, lomakkeen lähetyksen tai puhelun.

Tärkeimmät mittarit (KPI:t):

Seuraa näitä avainmittareita kampanjan tehokkuuden arvioimiseksi:

  • Napsauitussuhde (CTR): Kuinka usein käyttäjät klikkaavat mainostasi?
  • Napsauituskohtainen hinta (CPC): Kuinka paljon maksat yhdestä klikkauksesta?
  • Tulosprosentti (CR): Kuinka monta klikkausta johtaa haluttuun toimintoon, kuten ostoon?
  • Hankintakohtainen hinta (CPA): Kuinka paljon maksat yhdestä konversiosta?
  • Mainostuotto (ROAS): Kuinka paljon mainonta tuottaa sinulle rahaa?

Käytä Google Ads -raportteja:

Google Ads tarjoaa runsaasti raportteja, jotka auttavat sinua syventymään kampanjatiedoihin. Voit tarkastella:

  • Mainosten tehokkuutta
  • Avainsanojen suorituskykyä
  • Demografisia tietoja ja sijaintitietoja
  • Ja paljon muuta!

Optimoi kampanjoita:

  • Laatupisteiden analyysi: Googlen laatupisteet mittaavat mainosten ja avainsanojen laatua ja osuvuutta. Ne vaikuttavat napsautuskohtaiseen hintaan ja mainoksesi sijoitukseen.
  • Attribuutiomallit: Nämä mallit auttavat sinua ymmärtämään asiakkaan matkaa ja sitä, missä vaiheessa heidän polkuaan mainokset vaikuttavat.
  • Vertailu kilpailijoihin: Voit vertailla tehokkuuttasi muihin alasi mainostajiin.

Vianetsintä ja haasteet Google-mainonnassa

On normaalia, että kampanjoissa ilmenee haasteita. Tässä on joitain yleisiä ongelmia ja ratkaisuja:

  • Matala klikkausprosentti: Varmista, että mainostekstisi on houkutteleva ja avainsanasi sopivat kohderyhmääsi.
  • Korkea napsautuskohtainen hinta: Kokeile vähemmän kilpailukykyisiä avainsanoja tai optimoi mainoksia ja aloitussivujasi.
  • Matala konversioprosentti: Varmista, että mainoksesi ja aloitussivusi ovat yhtenäisiä ja että aloitussivusi on helppokäyttöinen.
  • Mainosten hylkääminen: Tutustu Googlen mainoskäytäntöihin ja korjaa mahdolliset rikkomukset.
  • Rajoitettu kattavuus: Kohota budjettiasi, nosta hintatarjousasi tai laajenna kohdistustasi.
  • Heikot laatupisteet: Paranna mainostekstiä, aloitussivua ja avainsanoja.
  • Vaihteleva tehokkuus: Seuraa kampanjoita säännöllisesti ja pysy ajan tasalla alan trendeistä.
  • Vaikeudet tulosten seurannassa: Varmista, että konversioseurantatagisi on otettu käyttöön oikein ja että tilisi ovat linkitettyjä.
  • Attribuutiohaasteet: Tutustu erilaisiin attribuutiomalleihin ja löydä paras mahdollinen ratkaisu.

Muista:

Säännöllinen seuranta ja analyysi ovat tärkeitä kampanjan tehokkuuden parantamiselle ja tavoitteiden saavuttamiselle. Hyödynnä Google Adsin työkaluja ja seurantaominaisuuksia ja ole valmis mukauttamaan strategiaasi tarpeiden mukaan.

Asiakastarina

Työ nopeutui selvästi

Dashboa helpottaa työtä, säästää aikaa ja ennen kaikkea auttaa rakentamaan näkemyksen kokonaisuudesta. Kokonaiskuva saattaa joskus kadota, kun työskentelee näin monen kanavan kanssa. Dashboa helpottaa työtä, säästää aikaa ja ennen kaikkea auttaa rakentamaan näkemyksen kokonaisuudesta. Kokonaiskuva saattaa joskus kadota, kun työskentelee näin monen kanavan kanssa.

Miksi Google-mainokset näkyvät hakutuloksissa?

Oletko koskaan ihmetellyt, miksi jotkut mainokset näkyvät Googlen hakutuloksissa, kun taas toiset ovat ”tavallisia” tuloksia? Se johtuu Google Ads -järjestelmästä, joka auttaa yrityksiä tavoittamaan potentiaalisia asiakkaita hakujen kautta.

Mutta miksi ne ovat siellä ja miksi se on tärkeää?

Kuvittele tämä:

Kun syötät hakukyselyn Googleen, hakukone tekee kaksi asiaa samaan aikaan:

  1. Etsii sopivia verkkosivustoja: Google etsii laajan tietokannastaan verkkosivustoja, jotka vastaavat hakuasi ja esittää ne ”tavallisina” hakutuloksina.
  2. Aktivoi Google Ads: Samalla Google Ads -järjestelmä tarkastaa, sisältääkö hakuasi avainsanoja, joista yritykset tekevät tällä hetkellä hintatarjouksia.

Jos avainsanat vastaavat hakuasi, Google Ads järjestää nopean ”huutokaupan”:

  • Kilpailu: Yritykset kilpailevat keskenään mainostilan saamiseksi.
  • Tekijät: Hintaa määrittävät mainosten laatu, osuvuus käyttäjän hakuun ja se, kuinka paljon yritys on valmis maksamaan mainoksensa napsautuksesta.
  • Näkyvyys: Voittajat saavat mainoksensa näkyviin hakutuloksissa, yleensä erottuen ”tavallisista” tuloksista.

Miksi se on tärkeää?

Google Ads antaa yrityksille mahdollisuuden:

  • Tavoittaa potentiaalisia asiakkaita: Mainokset näkyvät juuri silloin, kun ihmiset etsivät heidän tarjoamiaan tuotteita tai palveluita.
  • Lisätä näkyvyyttä: Mainokset erottuvat hakutuloksissa ja tekevät yrityksen paremmin näkyväksi.
  • Ohjata liikennettä verkkosivustolle: Mainokset voivat houkutella ihmisiä käymään yrityksen verkkosivustolla.

Lyhyesti:

Google Ads on tehokas tapa tavoittaa potentiaalisia asiakkaita ja lisätä yrityksen näkyvyyttä. Mainokset näkyvät hakutuloksissa siksi, että yritykset maksavat siitä, että ne sijoittuvat näkyvästi ja että ihmiset klikkaavat niitä

Usein kysytyt kysymykset

Jos mielessäsi on lisää kysymyksiä Googlen mainonnasta, katso seuraava UKK-osio. Täältä löydät useimmat vastaukset kysymyksiisi.

Mitä Googlen mainospalvelut ovat?

Googlen mainospalvelut kattavat joukon mainosalustoja ja -resursseja, kuten Google Ads, Google Display -verkosto ja YouTube Ads. Näiden tarjousten avulla yritykset voivat kehittää ja näyttää mainoksia Googlen kattavassa sivustoverkostossa ja tavoittaa haluamansa yleisön.

Mitä kustannuksia Google-mainontaan liittyy?

Useat tekijät sanelevat Google-mainonnan kustannukset, kuten hintatarjousstrategiasi, avainsanojesi kilpailukyky, mainostesi laatu ja budjetti. Google antaa sinun määrittää päiväbudjetin kampanjoillesi ja pyrkii pysymään tämän rajan sisällä optimoimalla samalla mainoksesi näkyvyyden.

Mitä Google Display -verkoston mainokset ovat?

Google Display -verkoston (GDN) mainokset ovat visuaalisia mainoksia, joita näytetään Googlen mainosverkoston sivustoissa. Nämä mainokset voivat sisältää tekstiä, kuvia, videoita tai interaktiivisia ominaisuuksia, jotka auttavat yrityksiä tavoittamaan laajemman yleisön hakukoneiden tulosten lisäksi.

Mitkä ovat laatupisteet Google Adsissa?

Laatupisteet ovat luokitus, jota Google käyttää arvioidessaan mainostesi, avainsanojesi ja aloitussivujesi laatua ja osuvuutta. Se vaikuttaa mainoksesi sijoitteluun ja napsautuskohtaiseen hintaan (CPC). Erinomaiset laatupisteet voivat parantaa mainosten sijoittelua ja alentaa kustannuksia.

Voitko kohdistaa tietyille yleisöille Google Adsin avulla?

Ehdottomasti Google Ads tarjoaa lukuisia kohdistusvaihtoehtoja, jotka auttavat sinua saavuttamaan tietyt väestötiedot. Voit kohdistaa avainsanojen, väestötietojen, kiinnostuksen kohteiden, maantieteellisten sijaintien ja jopa uudelleenmarkkinointistrategioiden perusteella, jotka on suunnattu henkilöille, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa verkkosivustosi tai sovelluksesi kanssa.

Kuinka kauan kestää, ennen kuin Google Ads alkaa näyttää tuloksia?

Google Ads voi näyttää tuloksia lähes välittömästi, kun kampanjasi on määritetty. Mainostesi, avainsanojesi ja hintatarjousstrategian optimointi huipputehokkuuden saavuttamiseksi voi kuitenkin kestää jonkin aikaa. Kampanjoidesi jatkuva seuranta ja säädöt ovat ratkaisevan tärkeitä tehokkuuden parantamiseksi.

Voinko käyttää Google Adsia mainostamiseen YouTubessa?

Google Adsin avulla voit todellakin toteuttaa mainoskampanjoita YouTubessa. YouTubessa saatavilla olevia eri mainostyyppejä ovat In-Stream-mainokset, jotka toistetaan ennen videoita, niiden aikana tai sen jälkeen, hakutuloksissa näkyvät Video Discovery -mainokset ja puskurimainokset, jotka ovat lyhyitä, ei ohitettavia mainoksia.

Katso miten kehittäisimme teidän markkinointianne

Katso miten kehittäisimme teidän markkinointianne

Dashboa Blogi

2.8.2024

7 askelta dropshipping verkkokauppiaaksi

  Oletko unelmoinut verkkokaupan perustamisesta, mutta varastojen hallinta, lähetyskulut ja logistiset haasteet ovat saaneet sinut epäröimään? Dropshipping voi olla vastaus ...

26.7.2024

Verkkokaupan markkinointi – Kaikki mitä siitä tulee tietää 2024

Miten verkkokaupan markkinointi on muuttunut?Verkkokaupan markkinointi on muuttunut merkittävästi viime vuosikymmenen aikana. Digitalisaatio ja globaalit markkinat ovat luoneet uusia mahdollisuuksia ...

24.6.2024

Google Ads mainonnan ABC verkkokaupoille:

Google Ads mainonnan ABC verkkokaupoille Verkkokaupan menestyksen avain piilee tehokkaassa ja kohdennetussa markkinoinnissa. Google Ads tarjoaa tähän erinomaiset avaimet, jotka ...