Google Ads -uudelleenmarkkinointi

Oletko menettänyt potentiaalisia asiakkaita? Löydä yleisösi ja ota yhteyttä Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin avulla. Hyödynnä kohdistetun mainonnan teho maksimoidaksesi tulokset ja tehostaaksesi liiketoimintaasi. Älä anna mahdollisuuksien luistaa – hyödynnä uudelleenmarkkinoinnin etu jo tänään!

Mitä on Google Ads -uudelleenmarkkinointi (uudelleenkohdistaminen)?

Google Adsin uudelleenmarkkinointi (uudelleenkohdistaminen) on markkinointitekniikka, jonka avulla mainostajat tavoittavat potentiaalisia asiakkaita, jotka ovat aiemmin olleet vuorovaikutuksessa heidän verkkosivustonsa tai sovelluksensa kanssa.

Mainostajat voivat seurata vierailijoita ja näyttää kohdistettuja mainoksia Googlen mainosverkostossa sijoittamalla pienen koodinpätkän sivustoonsa. Tämä auttaa muistuttamaan ja suostuttelemaan potentiaalisia asiakkaita palaamaan mainostajan sivustolle ja suorittamaan halutun toiminnon, kuten oston.

Uudelleenmarkkinoinnin avulla mainostajat voivat lisätä brändin näkyvyyttä, aktivoida kiinnostuneita käyttäjiä ja viime kädessä parantaa tulosprosentteja näyttämällä räätälöityjä mainoksia pätevälle yleisölle aiemman verkkokäyttäytymisensä perusteella.

Miten Google Adsin uudelleenmarkkinointi toimii?

Google Adsin uudelleenmarkkinointi sijoittaa verkkosivustolle seurantakoodin vierailijatietojen keräämiseksi. Kun käyttäjät vierailevat sivulla, heidän selaimiensa asetetaan eväste, jonka avulla Google voi seurata heidän verkkotoimintaansa.

Myöhemmin, riippuen heidän aikaisemmasta vuorovaikutuksestaan sivulla, näille vierailijoille näytetään asiaankuuluvia mainoksia, kun he vierailevat muilla Google Display -verkoston verkkosivustoilla.

Mainostajat voivat luoda mukautettuja uudelleenmarkkinointiluetteloita kohdistaakseen tiettyihin käyttäjäluokkiin ja muokata mainoksiaan vastaavasti. Ottamalla yhteyttä potentiaalisiin kuluttajiin, jotka ovat aiemmin ilmaisseet kiinnostuksensa, tämä menetelmä lisää bränditietoisuutta, edistää uusintakäyntiä ja nostaa tulosprosentteja.

Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin eri vaihtoehdot

Google Ads -uudelleenmarkkinointi on tehokas mainontastrategia, jonka avulla yritykset voivat tavoittaa uudelleen verkkosivuston aiemmat vierailijat ja saada heidät mukaan räätälöityihin viesteihin. Tässä on joitain eri vaihtoehtoja Google Ads -uudelleenmarkkinoinnille:

Normaali uudelleenmarkkinointi

Tavallinen uudelleenmarkkinointi sisältää mainosten näyttämisen aiemmille verkkosivuston vierailijoille, jotka selaavat muita Google Display -verkoston verkkosivustoja ja sovelluksia. Tämän strategian avulla markkinoijat voivat kohdistaa kohdistetuilla mainoksilla ihmisiin, jotka ovat aiemmin ilmaisseet kiinnostuksensa tuotteistaan tai palveluistaan.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi menee yhden askeleen personointia pidemmälle näyttämällä mainoksia tietyistä tuotteista tai palveluista, joita kuluttajat ovat jo osoittaneet kiinnostusta mainostajan verkkosivustolla. Tämä strategia on varsin hyödyllinen verkkokauppayrityksille, koska se pakottaa asiakkaat lopettamaan ostoksensa muistuttamalla heitä tuotteista, joista he ovat kiinnostuneita.

Mobiilisovellusten uudelleenmarkkinointi

Mainostajat voivat aktivoida uudelleen käyttäjät, jotka ovat jo muodostaneet yhteyden mobiilisovelluksiinsa käyttämällä mobiilisovellusten uudelleenmarkkinointia. Näyttämällä osuvia mainoksia Google Display -verkoston eri sovelluksissa mainostajat voivat rohkaista sovelluksen käyttäjiä palaamaan, tekemään sovelluksen sisäisiä ostoksia tai ryhtymään tiettyihin toimiin.

Hakumainosten uudelleenmarkkinointiluettelot (RLSA)

RLSA:n avulla mainostajat voivat muokata hakumainoksia käyttäjille, jotka ovat aiemmin vierailleet heidän verkkosivustollaan. Muokkaamalla hintatarjouksia tai näyttämällä räätälöityä mainostekstiä näille käyttäjille, kun he etsivät aiheeseen liittyviä termejä, mainostajat voivat lisätä tulosmahdollisuuksia ja maksimoida sijoitetun pääoman tuottoprosenttinsa.

Videoiden uudelleenmarkkinointi

Videoiden uudelleenmarkkinoinnin avulla mainostajat voivat tavoittaa uudelleen käyttäjiä, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa heidän YouTube-kanavansa kanssa tai katsoneet heidän videoitaan. Mainostajat voivat vahvistaa brändiviestiään ja sitouttaa kohdeyleisönsä näyttämällä mainoksia YouTubessa tai Google Display -verkostossa.

Miten Google Adsin uudelleenmarkkinointi voi hyödyttää yritystäsi?

Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa mainoksesi näihin mahdollisiin asiakkaisiin ja aktivoida heitä, mikä lisää brändin näkyvyyttä, asiakkaiden säilyttämistä ja konversioita. Tässä on joitain tapoja, joilla Google Ads -uudelleenmarkkinointi voi hyödyttää yritystäsi.

Lisääntynyt brändin näkyvyys

Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin avulla voit näyttää kohdistettuja mainoksia verkkosivuston aiemmille vierailijoille, kun he selailevat muita verkkosivustoja tai käyttävät Google-hakua. Tämä pitää brändisi heidän mielessään eturintamassa, vahvistaa läsnäoloasi ja lisää heidän mahdollisuuksiaan palata verkkosivustollesi.

Tarkka yleisökohdistus

Uudelleenmarkkinointistrategioiden avulla voit jakaa yleisösi ryhmiin sen mukaan, miten he käyttäytyvät ja mistä he pitävät. Tällä tavalla voit luoda mainoksia, jotka vastaavat yleisösi kiinnostuksen kohteita. On myös mahdollista rakentaa vahvempi suhde mahdollisten asiakkaiden kanssa ja houkutella heidät vierailemaan verkkosivustollasi lähettämällä heille räätälöityjä viestejä.

Parannetut muuntokurssit

Uudelleenmarkkinointikampanjat voivat kohdistaa lämpimiin liideihin, jotka ovat jo osoittaneet kiinnostusta tuotteistasi. Muistuttamalla heitä siitä, mitä he harkitsivat tai hylkäsivät ostoskorissaan, voit kannustaa heitä tekemään ostoksia, mikä parantaa tulosprosenttiasi.

Kustannustehokasta mainontaa

Uudelleenmarkkinointi voi olla kustannustehokas mainontastrategia, jonka avulla voit keskittää budjettisi tarkasti kohdistettuun yleisöön. Koska tavoitat käyttäjiä, jotka ovat jo tunteneet brändisi, tulosten todennäköisyys kasvaa, mikä tarjoaa paremman tuoton mainontasijoituksillesi.

Parempi asiakassäilytys

Uudelleenmarkkinointia hyödyntämällä voit olla yhteydessä olemassa oleviin asiakkaisiin, jotka ovat aiemmin tehneet ostoksen. Tämä mahdollistaa niihin liittyvien tuotteiden tai palveluiden lisä- tai ristiinmyynnin, mikä edistää asiakkaiden uskollisuutta ja lisää elinikäistä arvoa.

Yksityiskohtainen suoritusten seuranta

Google Ads tarjoaa kattavat analytiikka- ja raportointityökalut uudelleenmarkkinointikampanjoidesi tehokkuuden mittaamiseen. Voit seurata konversioita, tarkastella mainosten tehokkuutta ja saada arvokkaita oivalluksia strategioiden optimoimiseksi. Näin varmistat, että teet dataan perustuvia päätöksiä, jotka maksimoivat yrityksesi menestyksen.

Kuinka luoda uudelleenmarkkinointikampanja Google Adsissa?

Kun määrität uudelleenmarkkinointikampanjan Google Adsissa, voit kohdistaa ja tavoittaa aiempia verkkosivuston vierailijoita tai sovelluksen käyttäjiä, mikä lisää mahdollisuuksia muuttaa heistä asiakkaita. Tässä on vaiheittaiset ohjeet, jotka auttavat sinua aloittamaan uudelleenmarkkinointikampanjasi:

Luo uudelleenmarkkinointiyleisö

Siirry Google Ads -tililläsi Yleisön hallintaan ja valitse Yleisön lähteet. Valitse ”Verkkosivuston vierailijat” tai ”Sovelluksen käyttäjät” ja määritä uudelleenmarkkinointiyleisösi ohjeiden mukaan.

Asenna uudelleenmarkkinointitunniste

Sinun on asennettava uudelleenmarkkinointitagi verkkosivustollesi tai sovellukseesi käyttäjien toiminnan seuraamiseksi. Luo tagi Google Adsissa ja lisää se asianmukaisille sivuille tai sovellusnäytöille.

Määritä yleisön jäsenyyden kesto

Määritä, kuinka kauan haluat sisällyttää käyttäjiä uudelleenmarkkinointiyleisösi. Ota huomioon tuotteidesi tai palveluidesi keskimääräinen tulossykli määrittäessäsi jäsenyyden kestoa.

Luo uudelleenmarkkinointikampanja

Siirry Kampanjat-välilehteen ja napauta + Kampanja -painiketta. Valitse kampanjatyyppi, joka vastaa markkinointitavoitteitasi, kuten näyttö- tai hakukampanja.

Aseta kampanja-asetukset

Määritä kampanja-asetukset, mukaan lukien kampanjan nimi, budjetti, kohdistusasetukset ja hintatarjousstrategia. Varmista, että valitset aiemmin luomasi uudelleenmarkkinointiyleisön.

Suunnittele houkuttelevia mainoksia

Luo kiinnostavia ja personoituja mainoksia, jotka resonoivat uudelleenmarkkinointiyleisösi kanssa. Korosta ainutlaatuisia myyntivaltteja ja sisällytä vahva toimintakehotus napsautusten ja tulosten saamiseksi.

Tarkkaile ja optimoi

Seuraa kampanjasi tehokkuutta säännöllisesti Google Ads -käyttöliittymän avulla. Tunnista heikosti toimivat mainokset tai sijoittelut ja tee tietoihin perustuvia optimointeja tulosten parantamiseksi.

Käytä taajuusrajoitusta

Estä mainosten väsyminen asettamalla näyttötiheyden rajoituksia rajoittamaan sitä, kuinka monta kertaa käyttäjä näkee mainoksesi tietyn ajanjakson sisällä. Tämä auttaa ylläpitämään sitoutumista ilman ylikuormitusta käyttäjiä.

Testaa ja tarkenna

Kokeile erilaisia mainostyylejä, viestimuunnelmia ja kohdistusvaihtoehtoja saadaksesi selville, mikä liittyy eniten uudelleenmarkkinointiyleisösi. Paranna kampanjaasi jatkuvasti optimaalisen tehokkuuden saavuttamiseksi.

Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin käytön rajoitukset tai rajoitukset

Google Ads -uudelleenmarkkinoinnin avulla yritykset voivat tavoittaa verkkosivuston aiemmat vierailijat ja näyttää kohdistettuja mainoksia. Tätä ominaisuutta käytettäessä on kuitenkin tiettyjä rajoituksia:

Mainoskäytäntöjen noudattaminen on välttämätöntä hyväksytyille mainoksille.

Arkaluonteisia tietoja ei saa kerätä tai käyttää.

Vähimmäisyleisön on täytettävä mainoksen näyttäminen.

Käyttäjät voivat poistaa uudelleenmarkkinointimainokset käytöstä.

Rajoitettu näkyvyys verkkosivustoilla, joissa ei ole Google-mainosten sijoittelua.

Mainosten näyttötiheyden rajoitus voi rajoittaa mainoksen näkyvyyttä.

Uudelleenmarkkinointiluetteloiden riittävän tiedon kerääminen voi viedä aikaa.

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi edellyttää tuotesyötteen integrointia.

Yleisökohdistus on rajoitettu Googlen omistamiin alustoihin.

Uudelleenmarkkinointi ei välttämättä sovellu tietyille toimialoille tai arkaluonteisille aiheille.

Uusimmat trendit ja päivitykset Google Ads -uudelleenmarkkinoinnissa

Pysymällä ajan tasalla uusimmista trendeistä ja päivityksistä markkinoijat voivat maksimoida uudelleenmarkkinointikampanjoidensa tehokkuuden. Tässä on viimeisin kehitys Google Ads -uudelleenmarkkinoinnissa:

Dynaaminen uudelleenmarkkinointi: Dynaamisen uudelleenmarkkinoinnin avulla mainostajat voivat näyttää räätälöityjä mainoksia käyttäjille heidän aiemman vuorovaikutuksensa perusteella tiettyjen tuotteiden tai palvelujen kanssa.

Laitteiden välinen uudelleenmarkkinointi: Laitteidenvälisellä uudelleenmarkkinoinnilla mainostajat voivat tavoittaa käyttäjiä useilla laitteilla, kuten pöytätietokoneilla, mobiililaitteilla ja tableteilla, toimittamalla johdonmukaisia viestejä ja maksimoiden konversiomahdollisuudet.

Asiakaskohdistus: Asiakaskohdistuksen avulla mainostajat voivat ladata luettelon asiakkaiden sähköpostiosoitteista, jotka Google yhdistää käyttäjilleen. Tämä ominaisuus mahdollistaa yksilölliset uudelleenmarkkinointikampanjat tietylle yleisösegmentille.

Tehostettu räätälöinti: Mainostajat voivat nyt räätälöidä uudelleenmarkkinointikampanjoitaan luomalla mukautettuja yleisöyhdistelmiä, jotka mahdollistavat tarkemman kohdistuksen ja viestinnän.

Videoiden uudelleenmarkkinointi: Videoiden uudelleenmarkkinoinnin avulla mainostajat voivat näyttää kohdistettuja mainoksia käyttäjille, jotka ovat aiemmin käyttäneet videosisältöään YouTuben kaltaisilla alustoilla, mikä parantaa brändin muistamista ja sitoutumista.

Laajennettu kattavuus: Google on laajentanut uudelleenmarkkinointikykyään Google Display -verkoston ulkopuolelle ja tarjoaa nyt uudelleenmarkkinointimainoksia Gmailin ja YouTuben kaltaisissa alustoissa, mikä tarjoaa mainostajille laajemman kattavuuden ja lisää näkyvyyttä.

Asiakastarina

Työ nopeutui selvästi

Dashboa helpottaa työtä, säästää aikaa ja ennen kaikkea auttaa rakentamaan näkemyksen kokonaisuudesta. Kokonaiskuva saattaa joskus kadota, kun työskentelee näin monen kanavan kanssa. Dashboa helpottaa työtä, säästää aikaa ja ennen kaikkea auttaa rakentamaan näkemyksen kokonaisuudesta. Kokonaiskuva saattaa joskus kadota, kun työskentelee näin monen kanavan kanssa.

Onko mahdollista yhdistää uudelleenmarkkinointi muihin mainontastrategioihin Google Adsissa?

Kyllä, uudelleenmarkkinointia on mahdollista yhdistää muihin Google Adsin mainontastrategioihin. Uudelleenmarkkinoinnin avulla voit kohdistaa käyttäjiä, jotka ovat vierailleet verkkosivustollasi tai olleet vuorovaikutuksessa brändisi kanssa.

Voit yhdistää uudelleenmarkkinoinnin muihin strategioihin, kuten näyttömainontaan, hakumainoksiin tai videomainoksiin. Integroimalla uudelleenmarkkinoinnin näihin strategioihin voit tavoittaa laajemman yleisön ja vahvistaa brändiviestiäsi.

Voit esimerkiksi näyttää mainoksia verkkosivuston aiemmille vierailijoille ja kohdistaa samalla uusiin käyttäjiin hakumainoksia heidän hakulausekkeidensa perusteella. Tämä yhdistelmä voi parantaa yleistä mainoskampanjaasi ja tehostaa markkinointitoimiasi Google Adsissa.

Usein kysytyt kysymykset

Google Ads Remarketing auttaa sinua näyttämään kohdistettuja mainoksia näille käyttäjille, kun he selaavat muita Google Display -verkoston verkkosivustoja tai alustoja. Tässä on joitain usein kysyttyjä kysymyksiä Google Ads -uudelleenmarkkinoinnista:

Voinko mukauttaa uudelleenmarkkinointiyleisöäni?

Kyllä, sinulla on useita muokkausvaihtoehtoja uudelleenmarkkinointiyleisöllesi. Voit luoda erityisiä luetteloita käyttäjien käyttäytymisen perusteella, kuten kohdistaa käyttäjiin, jotka lisäsivät tuotteita ostoskoriin mutta eivät tehneet ostosta.

Onko uudelleenmarkkinointi tehokasta vain suurille yrityksille?

Ei, uudelleenmarkkinoinnista voi olla hyötyä kaikenkokoisille yrityksille. Sen avulla pienet yritykset voivat pysyä ajan tasalla potentiaalisten asiakkaiden kanssa ja kasvattaa konversioita kustannustehokkaasti.

Voinko kohdistaa tietyille yleisöille Google Adsin uudelleenmarkkinoinnin avulla?

Kyllä, voit luoda mukautettuja uudelleenmarkkinointiyleisöjä tiettyjen kriteerien, kuten sivukäyntien, verkkosivustollasi tehtyjen toimintojen tai jopa tiettyjen katseltujen tuotteiden, perusteella.

Kuinka usein minun tulee päivittää uudelleenmarkkinointimainokseni?

On hyvä käytäntö päivittää uudelleenmarkkinointimainoksesi säännöllisesti, jotta ne pysyvät tuoreina ja kiinnostavina. Eri mainosmuunnelmien testaaminen voi auttaa optimoimaan kampanjasi tehokkuuden.

Voinko käyttää Google Adsin uudelleenmarkkinointia mobiilisovelluksissa?

Kyllä, Google Ads Remarketing tarjoaa mahdollisuuden kohdistaa käyttäjiin, jotka ovat olleet vuorovaikutuksessa mobiilisovelluksesi kanssa, jolloin voit olla yhteydessä heihin eri alustoilla ja laitteilla.

Voinko muuttaa hintatarjouksiani uudelleenmarkkinointikampanjoissa?

Kyllä, voit määrittää hintatarjouksen muokkauksia erityisesti uudelleenmarkkinointiyleisöillesi, jolloin voit tehdä korkeampia tai pienempiä hintatarjouksia kullekin yleisösegmentille antamasi arvon perusteella.

Kuinka kauan voin kohdistaa käyttäjiä uudelleenmarkkinointimainoksilla?

Voit kohdistaa käyttäjiä uudelleenmarkkinointiyleisöluetteloille määrittämäsi keston mukaan. Voit muokata tätä kestoa markkinointitavoitteidesi perusteella.

Voinko käyttää Google Adsin uudelleenmarkkinointia verkkokauppasivustoille?

Ehdottomasti. Google Ads -uudelleenmarkkinointi on erittäin tehokas verkkokauppasivustoille, koska sen avulla voit kohdistaa käyttäjiä, jotka ovat osoittaneet kiinnostusta tiettyihin tuotteisiin tai hylänneet ostoskorinsa.

Kunnioitetaanko Google Adsin uudelleenmarkkinointi käyttäjien yksityisyyttä?

Kyllä, Google Ads Remarketing noudattaa tiukkoja tietosuojakäytäntöjä ja ohjeita käyttäjien tietojen suojaamiseksi ja asiaankuuluvien tietosuojamääräysten noudattamisen varmistamiseksi.

Voinko käyttää uudelleenmarkkinointia kohdistaakseni käyttäjiä, jotka ovat tilaaneet uutiskirjeeni?

Ehdottomasti; integroimalla sähköpostimarkkinointialustasi Google Adsiin voit luoda uudelleenmarkkinointiyleisöjä, jotka on kohdistettu erityisesti uutiskirjeesi tilaaneille käyttäjille.

Katso miten kehittäisimme teidän markkinointianne

Katso miten kehittäisimme teidän markkinointianne

Dashboa Blogi

25.8.2023

Mitä tekoäly ajattelee suomalaisista?

Mitähän tuokin kärpänen minusta ajattelee? – Kuuluu perinteisen suomalaisen vitsin punchline. Tänään otetaan selville mitä mieltä AI on suomalaisista! Ja ...

22.8.2023

Verkkokaupan hakukoneoptimoinnin pikaopas. Ostopersoonista analytiikkaan.

Verkkokaupan SEO:n pikaopas Hakukoneoptimointi eli SEO on verkkoliiketoiminnan kulmakivi nykymaailmassa. Ilman löydettävyyttä hakukoneissa on erittäin vaikeaa saavuttaa kannattavaa kasvua ja ...

15.8.2023

Dashboalle markkinoinnin asiantuntijaksi

Tule muuttamaan digimarkkinoinnin maailmaa Dashboalla haluamme tehdä digitaalisen markkinoinnin tehokkaaksi ja reiluksi. Tuomas Laitinen Dashboa on tamperelainen digitaalisen markkinoinnin startup, ...