Sisällön personointi

Sisällön personointi?

Personoitu sisältö käyttää tiettyjä käyttäjästä tunnistettuja sisältöjä luomaan henkilökohtaisen ja ainutlaatuisen kokemuksen käyttäjän ja verkkosivustosi välille.

Se luodaan yleensä käyttämällä demografisia tietoja, kuten heidän sähköpostiosoitettaan, ikää, sukupuolta, sijaintia, kiinnostuksen kohteita ja muita tietoja, joita voit kerätä verkkosivustosi kautta. Personoidun sisällön luominen on yksi tehokkaimmista markkinointityökaluista, joita verkkomarkkinoiilla on nykyään käytettävissä. Se on loistava tapa lisätä konversioita ja parantaa verkkosivustosi tuottoa.

Mutta, mikä on personointia?

Sisällön personointi tarkoittaa sivun sisällön ja ulkoasun muokkausta käyttäjäkohtaisesti. Eli samalla kun käyttäjä 1 näkee sivullasi kuvia tuotteista, voi toinen käyttäjä nähdä esimerkiksi listan erilaisista palveluistasi. Tai mitä tahansa muutakin.

Personoinnilla muokataan sivun sisältöä, kokemuksia tai muita vuorovaikutuksia asiakkaan tai verkkosivuston käyttäjän kanssa heidän aiemman vuorovaikutuksensa perusteella yrityksesi tai verkkosivustosi kanssa. Voit esimerkiksi näyttää tietyn alennuksen asiakkaille, jotka ovat aiemmin ostaneet tuotteita sinulta. Voit mukauttaa myös ulkoasua käyttäjähistorian perusteella.

Eli käytännössä, jos esimerkiksi verkkosivustosi kävijä ei ole koskaan aiemmin ostanut sinulta, voit tarjota hänelle sisältöä, josta luulet heidän olevan kiinnostunut ennen ensimmäistä hankintaa. Sitä vastoin, jos asiakas on jo ostanut sinulta, räätälöit sisällön kertomaan eduista esimerkiksi palaaville käyttäjille.

 A/B-testaus, jota kutsutaan myös split-testaukseksi tai monivaihtelutestaukseksi, on tilastollisen testauksen menetelmä, jossa kahta eri versiota sivusta verrataan satunnaisotannalla. Markkinoinnissa sitä voidaan käyttää testaamaan mikä sisältö puree tehokkaimmin mihinkin käyttäjäryhmään.

Mutta miten personointi ja A/B testaus toteutetaan? Mitä työkaluja tarvitaan? Mitkä ovat kunkin menetelmän edut ja haitat? Miten päätät, mitä osaa sivusta personoida?

Vaikka personointi ei itsessään vaadi yleensä kovin suurta teknistä muokkausta, on asiantunteva kumppani kultaakin arvokkaampi personoinnin toteutuksessa.

Asiantuntijamme auttavat selvittämään, mikä lähestymistapa sopii sinulle parhaiten.

 Personoinnin prosessi

Toisinaan personointiprosessi voi olla haaste verkkosivuston omistajalle, koska se on suhteellisen uusi ilmiö verkkomaailmassa. Oikeiden työkalujen ja asiantuntemuksen avulla voit kuitenkin saada personoinnin toimimaan sinulle ja verkkosivustosi käyttäjille.

Mukautusta voivat ohjata mikä tahansa määrä tekijöitä – maantieteellinen sijainti, kellonaika, laite tai jopa kävijän selain. On olemassa myös muita mukautuksia: Geo-personointi tapahtuu, kun käytät sijaintitietoja vierailijalle lähettämääsi sisältöön, kuten kerrot vierailijoille, että ulkona on aurinkoinen päivä. Ajan mukaan mukauttaminen tapahtuu, kun lähetät sisältöä kävijälle sen perusteella, milloin he selaavat sivuasi. Esimerkiksi ”hyvää huomenta” tai  ”hyvää iltaa”, riippuen siitä mitä kello on vierailijan aikavyöhykkeellä.

Personoitu markkinointi on tärkeä osa myös myyntiprosessia, koska se auttaa yritystä ymmärtämään enemmän potentiaalisesta asiakkaasta. Se voi esimerkiksi auttaa yritystä tuntemaan yksilön ostotottumukset. Se voi myös auttaa yritystä tunnistamaan, mitkä tuotteet ja palvelut kiinnostavat eri asiakasryhmiä

Antamalla asiakkaillesi sen mitä he haluavat, varmistat että he haluavat palata hakemaan lisää ja ostaa sinulta muita tuotteita ja palveluita jatkossakin. Näin verkkosivu voi houkutella lisää asiakkaita ja kehittää asiakasuskollisuutta.

Kuinka toimimme personointiprojekteissa?

Ensin keräämme tietoja yleisöstäsi ja yrityksestäsi tarjotaksemme sinulle räätälöidyn sisältöstrategian, joka on linjassa brändisi arvojen ja tavoitteiden kanssa.

Toteutamme suunnitelman ja tuemme sinua sisällönluontistrategialla, joka on räätälöity yleisöllesi.

Testaamme ja kehitämme jatkuvasti prosessia, jotta tulokset paranevat kuukausi kuukaudelta.